Beijer Ventures investerar i SampleFacts

Beijer VenturesNews

Beijer Ventures är ny delägare i SampleFacts, ett nystartat Uppsala-baserat företag som utvecklar nya innovativa metoder för blodprover i hemmet, blodprover som direkt separerar blodkroppar från blodplasma och på så sätt utmanar konventionella metoder.

Beijerstiftelsen investerar i BioCell Analytica

Beijer VenturesNews

Beijerstiftelsen har tillsammans med SLU Holding investerat i BioCell Analytica, ett cleantech-företag som erbjuder nya innovativa analysmetoder för att upptäcka hälso- och miljöfarliga kemiska föroreningar i främst vatten.

Beijerstiftelsen investerar i Scaleout Systems

Beijer VenturesNews

Beijerstiftelsen har tillsammans med Uppsala universitet Invest investerat i Scaleout Systems, ett snabbväxande företag som utvecklat en plattform för federerad maskininlärning till industrin, maskininlärning där en AI tränas genom att flytta sig till datan istället för att datan flyttas till AI:n. Detta tillvägagångssätt är fördelaktigt av många anledningar, bl.a. då kunderna inte behöver kompromissa med dataägande och integritet.

Beijerstiftelsen investerar i Stardots

Beijer VenturesNews

Beijerstiftelsen har tillsammans med Uppsala universitet Invest investerat i Stardots, ett tillväxtbolag som utvecklat en molnbaserad hälsoplattform för behandling av neurologiska sjukdomar, där bolaget inledningsvis satsar på Parkinsons sjukdom.

Wallstiftelsen investerar i SSE Ventures

Beijer VenturesNews

Beijer Ventures har genom Anders Walls Stiftelse investerat i SSE Ventures, en nystartat fond som investerar i företag kopplade till Handelshögskolans inkubatorprogram.

Polarium är Sveriges nya enhörning

Beijer VenturesNews

Ett av Beijer Ventures innehav, batteriföretaget Polarium, har vid den senaste investeringen av AMF blivit Sveriges nya enhörning.

Beijerstiftelsen och UU Invest investerar i MM18 Medical och Zeeds App

Beijer VenturesNews

Beijerstiftelsen har tillsammans med Uppsala universitet Invest investerat i två tillväxtbolag fokuserade på hälsa och teknik. MM18 Medical erbjuder ny automatiserad och träffsäker diagnostik av prostatacancer med hjälp av bildanalys och Zeeds App är verksamt inom digital patientuppföljning för psykologer med bolagets egenutvecklade applikation som syftar till att skapa meningsfulla vanor i vardagen.