Nyheter

Jun. 30, 2023

Beijer Ventures investerar i SampleFacts

Beijer Ventures är ny delägare i SampleFacts, ett nystartat Uppsala-baserat företag som utvecklar nya innovativa metoder för blodprover i hemmet, blodprover som direkt separerar blodkroppar från blodplasma och på så sätt utmanar konventionella metoder.
Jun. 02, 2023

Beijerstiftelsen investerar i BioCell Analytica

Beijerstiftelsen har tillsammans med SLU Holding investerat i BioCell Analytica, ett cleantech-företag som erbjuder nya innovativa analysmetoder för att upptäcka hälso- och miljöfarliga kemiska föroreningar i främst vatten.
Mar. 15, 2023

Beijerstiftelsen investerar i Scaleout Systems

Beijerstiftelsen har tillsammans med Uppsala universitet Invest investerat i Scaleout Systems, ett snabbväxande företag som utvecklat en plattform för federerad maskininlärning till industrin, maskininlärning där en AI tränas genom att flytta sig till datan istället för att datan flyttas till AI:n. Detta tillvägagångssätt är fördelaktigt av många anledningar, bl.a. då kunderna inte behöver kompromissa med dataägande och integritet.
Nov. 15, 2022

Beijerstiftelsen investerar i Stardots

Beijerstiftelsen har tillsammans med Uppsala universitet Invest investerat i Stardots, ett tillväxtbolag som utvecklat en molnbaserad hälsoplattform för behandling av neurologiska sjukdomar, där bolaget inledningsvis satsar på Parkinsons sjukdom.
Oct. 04, 2022

Wallstiftelsen investerar i SSE Ventures

Beijer Ventures har genom Anders Walls Stiftelse investerat i SSE Ventures, en nystartat fond som investerar i företag kopplade till Handelshögskolans inkubatorprogram.
Sep. 07, 2022

Beijerstiftelsen och SLU Holding i nytt samarbete för att skapa rätt förutsättningar för forskning från Sveriges lantbruksuniversitet

Beijer Ventures har genom Beijerstiftelsen inlett ett samarbete med SLU Holding där de tillsammans investerar och skapar ytterligare förutsättningar att finansiera och kommersialisera forskningsresultat och idéer från SLU.
May. 04, 2022

Polarium är Sveriges nya enhörning

Ett av Beijer Ventures innehav, batteriföretaget Polarium, har vid den senaste investeringen av AMF blivit Sveriges nya enhörning.
Mar. 28, 2022

Beijerstiftelsen och UU Invest investerar i MM18 Medical och Zeeds App

Beijerstiftelsen har tillsammans med Uppsala universitet Invest investerat i två tillväxtbolag fokuserade på hälsa och teknik. MM18 Medical erbjuder ny automatiserad och träffsäker diagnostik av prostatacancer med hjälp av bildanalys och Zeeds App är verksamt inom digital patientuppföljning för psykologer med bolagets egenutvecklade applikation som syftar till att skapa meningsfulla vanor i vardagen.
Jan. 26, 2022

Beijerstiftelsen inleder samarbete med UU Invest för att satsa på nya innovationer i Uppsala

Beijer Ventures har genom Beijerstiftelsen inlett ett samarbete med Uppsala universitet Invest där de tillsammans investerar och skapar ytterligare möjligheter att kommersialisera forskningsidéer.
Dec. 03, 2021

Beijer Ventures investerar i Mestro

Beijer Ventures är ny delägare i Mestro, ett tillväxtfokuserat bolag inom automatisk energiuppföljning.
Nov. 25, 2021

Beijer Ventures investerar i Parcel2Go

Beijer Ventures har gått in som delägare i Parcel2Go, en prisjämförelsesite för paketleveranser med bas i UK.
Nov. 12, 2021

Beijer Ventures investerar i Slättö

Beijer Ventures har investerat i Slättö Core+ och Slättö Value Add II, två fastighetsfonder som drivs av innovativa Slättö med fokus på tematiska investeringar inom logistik, bostäder och förvaltningsfastigheter.
Nov. 04, 2021

Beijer Ventures investerar i Compodium

Beijer Ventures är ny delägare i Compodium, ett svenskt bolag som erbjuder säker digital kommunikation. Compodium levererar molnbaserade lösningar huvudsakligen till kunder inom segmentet säker kommunikation. Bolaget grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Luleå.
Oct. 28, 2021

Beijer Ventures investerar i PiezoMotor

Beijer Ventures är ny delägare i PiezoMotor, ett Uppsala-bolag som utvecklar mikromotorer och gör system som hanterar rörelser och positionering. Bolaget har kunder främst inom Life Science, halvledarindustri och optik.
Oct. 18, 2021

Beijer Ventures investerar i Norban

Beijer Ventures har investerat i Norban, en digital plattform som kombinerar en marknadsplats för alla bostadsägare, kallad Pre-Market™, med en mäklartjänst.
Jun. 30, 2021

Beijer Ventures investerar i Apotea

Beijer Ventures har investerat i Apotea, Sveriges största nätapotek och mest hållbara e-handel enligt Sustainable Brand Index 2020 och 2021. Apotea har över 1 000 anställda i Morgongåva och Stockholm.
Jun. 25, 2021

Beijer Ventures investerar i Voxo

Beijer Ventures har investerat i Voxo, en svensk röstteknikplattform som hjälper företag att analysera sina kundsamtal genom att spela in kundtjänstsamtal, automatiskt dokumentera dessa och skapa analyser.
Mar. 30, 2021

Beijer Ventures investerar i ACQ Bure

Beijer Ventures har investerat i ACQ Bure, ett svenskt förvärvsbolag som startats på initiativ av Bure Equity.
Jul. 05, 2019

Beijer Ventures investerar i Röko

Beijer Ventures har investerat i det nya investmentbolaget Röko. Röko investerar långsiktigt och fokuserar på lönsamma, tillgångslätta europeiska företag med ett rörelseresultat på mellan 2 och 10 MEUR.
Jun. 15, 2019

Beijer Ventures investerar i Envigas

Beijer Ventures har investerat i Envigas. Med dagens klimatkris i åtanke omvandlar Envigas biologiska restprodukter till miljövänlig biokol, biogas och bio-olja som kan användas som klimatsmart bränsle.
Mar. 15, 2019

Beijer Ventures avyttrar innehavet i Olink Proteomics

Beijer Ventures har varit med på Olink Proteomics resa sedan start vid Uppsala universitet. Företaget har sedan dess växt snabbt och globalt och har nu 110 anställda. Beijer Ventures andel har nu avyttrats till Summa Equity och vi har fullt förtroende för att de kommer kunna ta Olink Proteomics till nästa nivå.  Länk till pressrelease
Jan. 22, 2019

Beijer Ventures investerar i Doktor.se

Beijer Ventures är ny delägare i Doktor.se, den digitala vårdcentralen. Företaget är en av Sveriges största aktörer inom digital vård och äger även vårdcentraler i Stockholm, Uppsala och Sörmland.
Jul. 15, 2018

Beijer Ventures investerar i Babyshop.se

Beijer Ventures har gått in som delägare i Babyshop.se – den ledande nätbutiken för exklusiva varumärken inom barnmode i Europa. Erbjudandet omfattar kläder och skor samt leksaker, barnvagnar, barninredning och mycket mer.
May. 18, 2018

Beijer Ventures investerar i Incell

Beijer Ventures har investerat i Incell som utvecklar, tillverkar och säljer litium-jon batterilösningar, i första hand för telekomindustrin och i den pågående utbyggnaden av 5G. Företagets batterier är dels smidiga att hantera, dels försedda med internetuppkoppling. Det gör batterierna smarta och ger kontinuerlig information, vilket ökar driftsäkerheten i mobilnäten.
May. 14, 2017

Beijer Ventures investerar i Trice Imaging

Beijer Ventures har gjort en investering i Trice Imaging, som erbjuder en molnlösning för snabb, enkel lagring och delning av ultraljudsbilder och annan medicinsk information. Tekniken används av sjukhus runt om i världen, exempelvis för att dela information mellan sjukvårdspersonal.